IMECH-IR  > 力学园地
陈宇翱获2014年度“影响世界华人大奖”
中国科学院老科协工程力学分会
2014-04-11
Other Abstract

陈宇翱获2014年度“影响世界华人大奖”

 


      2013年,欧洲物理学会向中国科技大学近代物理系教授陈宇翱颁出量子电子学和量子光学领域青年科学家的最高荣誉“菲涅尔奖”。虽然年仅32岁,陈宇翱却已是世界量子物理研究领域的顶尖科学家,他的研究曾一次入选《自然》年度十大科技亮点、两次入选欧洲物理学会“年度物理学亮点”、两次入选美国物理学会“年度物理学重大事件”、五次入选由中国两院院士评选出的“中国十大科技进展新闻”。
      因在物理学研究领域的卓越成就,陈宇翱获得由凤凰卫视联合海内外十余家知名华文媒体和机构评选的2014年度“影响世界华人大奖”。

量子世界的“80后”领军人物

URL查看原文
Document Type科普文章
Identifierhttp://dspace.imech.ac.cn/handle/311007/48748
Collection力学园地
Recommended Citation
GB/T 7714
中国科学院老科协工程力学分会. 陈宇翱获2014年度“影响世界华人大奖”. 2014.
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Related Services
Recommend this item
Bookmark
Usage statistics
Export to Endnote
Google Scholar
Similar articles in Google Scholar
[中国科学院老科协工程力学分会]'s Articles
Baidu academic
Similar articles in Baidu academic
[中国科学院老科协工程力学分会]'s Articles
Bing Scholar
Similar articles in Bing Scholar
[中国科学院老科协工程力学分会]'s Articles
Terms of Use
No data!
Social Bookmark/Share
All comments (0)
No comment.
 

Items in the repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.